Raschetare parchet masiv sau stratificat

Prin raschetare parchet masiv sau stratificat se intelege procesul tehnologic de indepartare a finisajului vechi (ulei sau lac). Acest proces de raschetare parchet masiv sau stratificat este unul tehnologic si se realizeaza cu ajutorul unor masini profesionale dotate cu banda abraziva continua.

Procesul tehnologic se incepe cu granulatie mare (grosier) si se sfarseste cu granulatie din ce in ce mai fina. Inaintea ultimei granulatii are loc procesul de chituire a suprafetei ce consta in amestecarea prafului fin provenit din raschetare parchet masiv sau stratificat cu un liant special denumit generic chit. Indepartarea acestui strat de chit se face tot mecanic prin raschetare parchet masiv sau stratificat cu granulatie 100.

raschetare parchet masiv
raschetare parchet masiv

 

Dupa tot acest proces are loc finisarea marginilor cu aceeasi granulatie si se trece la lustruirea suprafetei. Finisajul final este ales de catre beneficiar si poate fi realizat prin lacuirea sau uleierea suprafetei. Acest finisaj final poate fi natural (pastreaza culoarea naturala a lemnului) sau colorat (prin folosirea baiturilor sau a uleiurilor colorate). Gradul de luciu al suprafetei realizate prin raschetare parchet masiv sau stratificat poate fi extramat, mat, semilucios sau lucios in cazul lacului si mat sau satinat in cazul uleiurilor.

raschetare parchet
raschetare parchet

 

Dupa terminarea finisajului se trece la montajul plintei si la realizarea micilor retusuri. Avantajul obtinut prin raschetare parchet masiv sau stratificat si aplicarea unui finisaj nou este acela ca se obtine o suprafata noua si o reigenizare a acesteia. Avantajul obtinut prin raschetare parchet masiv sau stratificat este faptul ca reinnoirea suprafetei se realizeaza cu costuri totale relativ mici in comparatie cu inlocuirea totala a pardoselii cu una noua.

Pentru mai multe detalii referitoare la raschetare parchet masiv sau stratificat si pentru intocmirea unei oferte va rugam sa ne contactati telefonic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>