Parchet dublu stratificat

Dintre toate tipurile de parchet , parchetul dublu stratificat reprezinta solutia ideala in cazul montajului pe suport incalzit ( incalzire in pardoseala) datorita grosimii mici (10 , 11 mm) . Stabilitatea sa dimensionala este data de constructia celor doua straturi din lemn, dar si de transferul termic ridicat datorat grosimilor mici ale acestuia. Rezistenta termica a parchetului dublustrat lipit pe sapa este de 0,06-0.09 / mp

Constructiv parchetul dublu stratificat este realizat dintr-un strat de baza ce poate fi facut din placaj, HDF ,molid, mesteacan, plop sau hevea si un strat din lemn nobil (stejar, iroko, nuc, doussie, etc), cu grosime de 2,5-6 mm (in functie de producator). Stratul de uzura este finisat cu lac sau ulei . Spre deosebire de parchetul triplu stratificat unde sistemul de imbinare este de regula cu click., sistemul de imbinare al parchetului dublu stratificat este nut-feder ceea ce implica lipirea obligatorie a acestuia pe stratul suport .Lipirea parchetului dublu stratificat se face cu adeziv poliuretanic sau silanic conferind astfel o elasticitate ridicata a pardoselii.

 

Avantajele parchetului dublu stratificat :

 

1.Stabilitatea dimensionala

Datorita constructiei perpendiculare a celor doua straturi de lemn din care este format si a imbinarii nut-feder pe toate laturile , parchetul dublu stratificat prezinta o stabilitate dimensionala foarte buna.

 

2.Rezistivitate termica mica

Rezistivitatea termica redusa este rezultatul constructiei si speciei de lemn alese ( HDF ,molid, mesteacan, plop sau hevea) pentru stratul suport al parchetului dublu stratificat.

 

3.Durata de viata

Parchetul dublu stratifcat fiind fabricat in totalitate din lemn poate suporta mai multe reconditionari sau raschetari de-a lungul perioadei sale de exploatare ceea ce determina o perioada lunga de viata. Numarul de raschetari ale unui parchet dublu stratificat variaza in functie de grosimea stratului de uzura (3mm,4 mm,6 mm)