Lamparchet

Lamparchet ul este una dintre cele mai vechi și cele mai cautate pardoseli din lemn pentru obtinerea unui look clasic la un pret atractiv.
Lamparchet ul , listello sau listoncino (in limba italiana) reprezinta un tip de parchet masiv din lemn de dimensiuni reduse , forma rectangulara si frezaj fara nut si feder (muchie dreapta). Grosimea lamparchet ului variaza intre 10 si 14 mmm iar lungimile intre 250-400mm. Esentele de lemn uzuale din care se fabrica acest tip de parchet sunt : stejar, merbau, jatoba,iroko,cumaru etc. Lamparchet ul este un produs brut, ceea ce implica slefuire si finisare (baiture, lacuire sau uleiere ) dupa montaj. Datorita faptului ca lamparchet ul de regula are lungimea modul din latime, acesta se poate monta in diferite modele la cerinta beneficiaruui (model dusumea, bradut, sah etc ).
Montajul acesui tip de pardoseala din lemn se face prin lipire pe sapa sau OSB (recomandarea noastra pentru o stabilitate sporita) cu ajutorul adezivilor poliuretanici (monocomponenti,bicomponenti) sau silanici.

Avantajele lamparchet ului sunt urmatoarele :

– pret de achizitie mic (50 %) in comparatie cu parchetul masiv clasic;
-stratul de uzura este acelasi cu cel al unui parchet masiv clasic;
-durata de viata este aceeasi cu cea a unui parchet masiv clasic;
-esentele de lemn din care se fabrica sunt aceleasi cu cele ale unui parchet masiv clasic;
-se poate monta sub diferite modele;

Dezavantajele lamparchet ului :

-stabilitate dimensionala redusa fata de un parchet masiv clasic;
-dimensiuni reduse (latime , lungime) fata de un parchet masiv clasic;

lamparchet la comanda
lamparchet
lamparchet
lamparchet iroko
lamparquet
lamparquet stejar